Witajcie, lekki i puszyste bezglutenowe mini pączki serowe idealne w karnawale jak i na słodki deser w ciągu roku. Pączki powstały na bazie serka homogenizowanego i dzięki użyciu gotowej mąki mieszanki mąki są bezglutenowe. Dodatkowo nie zawierają białego cukru!
Wpis powstał przy współpracy z marką Incola.
Składniki (12-15 sztuk)
- 250 g mieszanki bezglutenowej
- 300 g serka homogenizowanego
- 2 łyżki erytrolu
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
- 2 jajka
- 300 ml oleju do smażenia
Wykonanie
Do miski wsyp mix. Dodaj proszek do pieczenia, erytrol, jajka oraz serek homogenizowany. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Natłuść dłonie olejem i uformuj z powstałej masy kulki.
W rondelku rozgrzej olej i smaż pączki z obu stron na złocisty kolor.
Przestudzone pączki możesz posypać na przykład zmielonym erytrolem.
Smacznego!
Weronika.