Witajcie,
kiedy przychodzą ciepłe a nawet (obecnie) gorące dni zazwyczaj nie chce się nam spędzać czasu w kuchni przy gotujących się potrawach. Gotować też raczej nam się zbytnio nie chce ale wypada coś zjeść:) Dlatego mam dla Was super szybką propozycję na letni obiad czyli roladki z kurczaka ze szpinakiem. Możecie je podać z ziemniakami, kaszą lub ryżem oraz ulubioną surówką. Czas przygotowania takiego obiadu to około 30 min choć samo przygotowanie składników zajmuje nie więcej niż 10 min (ale trzeba poczekać aż wszystko się upiecze i ugotuje). Przepis jest bardzo prosty a danie jest lekkie i bardzo smaczne.
Przepis pochodzi z mojego najnowszego ebooka “150 zdrowych przepisów” gdzie znajdziecie o wiele więcej tak prostych i szybkich przepisów na różne posiłki od śniadania po kolację!
Ebook możesz zobaczyć i kupić tutaj – 150 zdrowych przepisów
Składniki
- 150 g fileta z piersi z kurczaka
- 100 g szpinaku
- 1 łyżka oleju
- 1 jajko
- ząbek czosnku
- sól, pieprz, papryka wędzona
Wykonanie
Filety rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Posypujemy przyprawami z obu stron. Szpinak podsmażamy na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy i czosnkiem. Tak przygotowaną masą smarujemy mięso. Zawijamy w rulon. Obtaczamy w jajku i zapiekamy w piekarniku przez około 25 min.
Tak jak wspomniałam wcześniej podajemy z ulubionymi dodatkami. Roladki można podawać także na zimno.
Podany przepis możecie obejrzeć także w wersji filmowej.
Smacznego!