Witajcie,
czasami wystarczy tylko kilka prostych składników by wyczarować coś pysznego. Tak na przykład tworzą się sałatki, które idealnie sprawdzą się na kolację czy dodatek do śniadania lub potraw z grilla. Moja dzisiejsza propozycja to sałatka, którą często jadłam będąc studentką – jej smak przypomina mi lata studenckie;)
Składniki
ilość podanych składników zależy od tego ile chcemy zrobić sałatki
– brokuł
– makaron – ja użyłam bezglutenowego kukurydzianego
– kawałek żółtego sera – najlepiej o dobrym składzie
– 2-3 łyżki jogurtu greckiego
– sól, pieprz, czosnek suszony
Wykonanie
Brokuł gotujemy we wodzie. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kiedy brokuł wystygnie dzielimy go na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy wystudzony makaron oraz pokrojony w kostkę ser. Całość mieszamy z jogurtem. Doprawiamy do smaku.
Wykonanie tej sałatki jest bardzo proste a efekt bardzo smaczny. Do sałatki można dodać także szczypiorek lub koperek.
Smacznego!
W.