Kolejna porcja zdrowych i prostych przepisów. Dzisiaj pora na śniadanie! W związku z trwającą promocją na ebook “185 zdrowych jadłospisów” przedstawię Wam trzy śniadaniowe propozycje (w ebooku jest ich 185!), które pochodzą właśnie z niego. Przepisy bazują na letnich produktach głównie świeżych owocach, które w sezonie letnim możesz zamienić na mrożone.
Ebook” 185 zdrowych jadłospisów” to nowość na rynku ponieważ zawiera w sobie gotowe jadłospisy aż na 6 miesięcy czyli 900 przepisów. Wszystkie zawarte w nim przepisy nie zawierają białej mąki oraz białego cukru. Każdy posiada także informacje o kaloryczności oraz wartościach odżywczych.
Teraz ebook “185 zdrowych jadłospisów” zamówisz o 40 % taniej! Sprawdź tutaj.
Przepisy na śniadania znajdziesz poniżej. Na końcu postu znajdziesz je także w postaci zdjęć, które możesz zapisać na telefonie, tablecie czy komputerze.
Życzę smacznego!
Leśna ryżanka – Kcal: 310 B: 10 g W: 59 g T: 5 g
Składniki
- mleko krowie lub napój roślinny ¾ szkl. (200 ml)
- ryż (40 g)
- miód 1 łyżka (15 g)
- jagody 1 łyżka (15 g)
- borówki 1 łyżka (20 g)
- jeżyny 1 łyżka (15 g)
Wykonanie
Do rondelka wlej mleko/napój, wsyp ryż i gotuj do momentu, aż stanie się miękki. Pod koniec dodaj miód. Dokładnie wymieszaj. Owoce oczyść, a następnie zblenduj na jednolitą masę. Tak przygotowanym sosem polej ryżankę.
Omlet na słodko – Kcal: 565 B: 19,5 g W: 56 g T: 33 g
Składniki
- płatki owsiane 4 łyżki (40 g)
- jajko 1 szt. (60 g)
- ksylitol 1 łyżeczka (10 g)
- jogurt grecki 2 łyżki (40 g)
- olej 1 łyżka (10 ml)
- śliwki 2 szt. (100 g)
- masło orzechowe 100% 1 łyżka (20 g)
Wykonanie
Płatki wymieszaj z jajkiem, ksylitolem oraz jogurtem i zblenduj na gładką masę. Na patelni rozgrzej olej i smaż omlet z obu stron na złocisty kolor. Podawaj ze śliwkami i masłem orzechowym.
Jajecznica ze szpinakiem – Kcal: 371 B: 21 g W: 22,5 g T: 22 g
Składniki
- olej 1 łyżeczka (5 ml)
- szpinak świeży (25 g) lub mrożony (50 g)
- czosnek 1 ząbek
- jajka 2 szt. (120 g)
- sól, pieprz
- chilli szczypta
- chleb pełnoziarnisty 2 kromki (70 g)
Wykonanie
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim szpinak z dodatkiem posiekanego czosnku. Wbij jajka i wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem oraz chili. Smaż z obu stron. Podawaj z chlebem.
Zapisz przepisy w formie zdjęć.
Weronika.