motywacja,  przepisy

Przykładowy jadłospis – 1700 kcal

Witajcie,
Jak wiecie w mojej ofercie znajdziecie możliwość ułożenia planu dietetycznego, abyście wiedzieli co wybieracie ->
przed Wami próbka tego co może stać się Waszą codziennością jeśli zdecydujesz się na wybór mojej diety. Każdy plan żywieniowy  będzie dostosowany do Twoich potrzeb oraz stylu życia a także smaków jakie lubisz. Każdy dzień jest opisany z podziałem na składniki a także sposób wykonania każdego posiłku.  Wiem, że nie masz czasu na gotowanie, dlatego posiłki są łatwe w przygotowaniu z ogólnodostępnych składników. Przekonaj się, że dieta może być łatwa i przyjemna bez zbędnych nakładów finansowych !

Śniadanie
OWSIANKA MOCY
– 4 łyżki płatków owsianych
– szklanka wody
– 1 banan
– 2 kostki gorzkiej czekolady
– 1 łyżeczka rodzynek
– 1 łyżeczka żurawiny
– 1 morela suszona
– 5 migdałów
W rondelku zagotowujemy wodę. Dodajemy płatki owsiane i gotujemy do momentu zgęstnienia. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy pokrojonego banana oraz czekoladę a także suszone owoce. Całość dokładnie mieszamy.

Kcal: 458, 2  B: 10,8 g ; W: 70,5 g ; T: 12,2 g
II śniadanie
JAJECZNICA + SAŁATKA
– 2 jajka
– kilka listków sałaty
– pomidor
– 5 rzodkiewek
– kromka żytniego chleba
– oliwa z oliwek
Z sałaty, pomidora oraz rzodkiewek przygotowujemy sałatkę. Skrapiamy ją sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek ( 1 łyżeczka) oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Jajka smażymy na łyżce oleju. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz papryką wędzoną.
Kcal: 221,8  B: 15,4 g; W: 18,7 g; T: 10,3 g
Obiad
INDYK Z RYŻEM I WARZYWAMI
– 100 G mielonej piersi z indyka
– 50 g brązowego ryżu
– 200 g kalafiora
– 100 marchewki
– 10 łyżek zielonego groszku
– bazylia, oregano, sól, pieprz – do smaku
– natka pietruszki
– łyżka oleju
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso z indyka. Dodajemy warzywa. Przyprawiamy i całość dusimy. Podajemy z ryżem ugotowanym według przepisu
Kcal: 548, 8  B: 42,5 g ; W: 58,8 g; T: 13,8 g
Podwieczorek
DESER Z KUBECZKA – FIT Malinowy zawrót głowy ( mojego autorskiego przepisu)
– około 70-80 g malin
– opakowanie jogurtu greckiego 150 g
– 20 g cukru lub słodzika
– 4 g żelatyny
– 50 ml zimnej wody

Zaczynamy od przygotowania dolnej warstwy. Żelatynę wsypujemy do zimnej wody i odstawiamy na około 5 minut aż spęcznieje. W międzyczasie 1/3 porcji malin oczyszczamy i blendujemy. Następnie w rondelku na małym ogniu rozpuszczamy żelatynę i po lekkim schłodzeniu wlewamy do zblendowanych malin. Tak przygotowany mus wlewamy do kubeczka i odstawiamy do lodówki na około 1-2 godziny. Jogurt grecki blendujemy z następną 1/3 części malin oraz cukrem/słodzikiem. Tak przygotowaną masę wlewamy na zastygły mus i ponownie wkładamy do lodówki. Pozostałą część malin blendujemy i polewamy deser tuż przed podaniem.
Kcal: 200  B: 15 g;  W: 34,2 g; T: 0,2 g.
Kolacja
KANAPKI Z SERKIEM WIEJSKIM
– serek wiejski
– pomidor
– 2 kromki razowego chleba
– sól, pieprz
Pomidora kroimy w kostkę i wrzucamy do serka wiejskiego. Całość przyprawiamy i mieszamy. Podajemy na kromkach razowego chleba.
Kcal: 296  B: 24,3 g;  W: 34 g; T: 7,6 g.
Jesteś gotowa na taką dietę?
W.

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *