Przed Wami kolejna porcja przepisów na FIT Desery! Tym razem przepisy pochodzą z ebooka “Gotowe jadłospisy – Październik”. Na Waszą prośbę ebook do 15 października kupisz w promocyjnej cenie – tutaj. Przypomnę, że w ebooku znajdziesz gotowe jadłospisy na cały październik czyli: 31 gotowych jadłospisów, 165 zdrowych dietetycznych przepisów, gotowe listy zakupów oraz interaktywny spis treści! Dowiedz się więcej – tutaj.
Przepisy na desery znajdziesz poniżej. Na końcu postu znajdziesz je także w postaci zdjęć, które możesz zapisać na telefonie, tablecie czy komputerze.
Życzę smacznego!
Owsiano-czekoladowe ciastka (237kcal • W: 26g • T: 15g • B: 5g)
Składniki
- płatki owsiane 2 łyżki (25 g)
- wiórki kokosowe 2 łyżeczki (10 g)
- masło orzechowe ½ łyżeczki (5 g)
- miód pszczeli 1 łyżeczka ( 5 g)
- mleko roślinne 1 łyżeczka (10 ml)
- kakao 1 łyżeczka ( 5 g)
- olej kokosowy 1 łyżeczka ( 4 g)
Wykonanie
Wszystkie składniki wymieszaj. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodać więcej mleka. Ufromuj ciastka i włóż do lodówki na około godzinę.
Pieczone jabłko (162kcal • W: 30g • T: 5g • B: 2g)
Składniki
- jabłko duże 1 szt. (150 g)
- miód ½ łyżki (12 g)
- orzechy włoskie 2 szt. (8 g)
- cynamon szczypta
Wykonanie
Piekarnik nagrzej do 220 stopni. Jabłka umyj i wydrąż gniazdo pestkowe od strony szypułki, po czym do wydrążonego miejsca nałóż orzechy wymieszane z miodem i cynamonem. Następnie jabłko zawiń w folię aluminiową, wstaw do nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 minut.
Wegański krem czekoladowy (228kcal • W: 28g • T: 13g • B: 4g)
Składniki
- daktyle 1 szt. (5 g)
- kakao 1 łyżka (10 g)
- banan ½ szt. (60 g)
- awokado ½ szt. (70 g)
Wykonanie
Wszystkie składniki zblenduj na krem.
Zapisz przepisy w formie zdjęć.
Smacznego!
Weronika.