Trzy przepisy na ekspresowe FIT desery cz. III

Kolejna porcja ekspresowych FIT deserów, które zrobisz w kilka minut. Bez pieczenia, bez glutenu i z łatwodostępnych składników. Przygotowanie tych deserów jest naprawdę proste i nie zajmuje dużo czasu. Mam nadzieję, że i te szybkie deserki Wam zasmakują.

Przepisy na desery znajdziesz poniżej. Na końcu postu znajdziesz je także w postaci zdjęć, które możesz zapisać na telefonie, tablecie czy komputerze.

Życzę smacznego!

Czekoladowe trufelki (390 kcal – B: 12 g; W: 26 g; T: 30 g)

Składniki (4-5 sztuk)

  • 40 g migdałów
  • 1 łyżka sera mascarpone
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1-2 łyżeczki ksylitolu

Wykonanie

Migdały zmiksuj z serem mascarpone oraz ksylitolem. Dodaj kakao i ponowni zmiksuj na jednolitą masę. Z masy uformuj kulki, Obtocz w kakao.

Banan z czekoladą na gorąco (265 kcal – B: 5 g; W: 55 g; T: 2 g)

Składniki

  • banan cały lub 1/4 sztuki.
  • 25 g daktyli
  • 2 łyżeczki kakao

Wykonanie

Całego banana obierz i podziel na pół. Daktyle namocz w gorącej wodzie przez około 5 min. Następnie odsąc i zblenduj z 1/4 banana oraz kakao. Banany zapiecz w piekarniku przez około 5 min. Na wierzch wyłóż krem czekoladowy.

Jabłkowe ciastka z kremem (350 kcal – B: 10 g; W: 46 g; T: 13 g)

Składniki

  • 1 jabłko
  • 1/4 banana
  • 25 g daktyli
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • 1 łyżeczka siekanych orzechów

Wykonanie

Jabłko umyj i pokrój na plastry. Oczyść z pestek. Zapiec w piekarniku przez około 5-10 min. Daktyle namocz w gorącej wodzie. Odsącz i zblenduj z kakao oraz bananem. Powstałym kremem posmaruj 1 plaster jabłka i przykryj drugim. Wierzch posmaruj masłem orzechowym i posyp siekanymi orzeszkami.

Zapisz przepisy w formie zdjęć.

Smacznego!

Weronika.

Polecane

Dodaj komentarz